• SUBSCRIBE
  • FACEBOOK
  • TWITTER

Sposoby na prowadzenie aktywnego trybu życia w dużym mieście.

Fermentacja alkoholowa jest beztlenowym przebiegiem konwersji materii, który pozwala drożdżom (Saccharomyces cerevissiae) spożyć cukry z soku z winogron, by uwolnić dwutlenek węgla i alkohol etylowy, który pozostaje w finalnym roztworze wina. Stężenie alkoholu etylowego różni się w zależności od rodzaju winogrona i warunków. Na przykład w winach stołowych jest między 7 a 14 procent, w winach musujących, 11 a 13 procent, w sherry pomiędzy 16 a 18 procent. Najczęstszym metodą w celu ustalenia zawartości alkoholu w winie jest zmierzenie jego temperatury wrzenia – dowiedz się znacznie więcej na stronie internetowej wina. Wina posiadają w dodatku nieduże ilości innych alkoholi, takich jak alkohol metylowy. Nie są one otwartym wynikiem fermentacji, jednak hydrolizy pektyn (znajdujących się w skórce winogrona) za pomocą przedsięwzięcia enzymów. Albowiem pektyna znajduje się znacznie bardziej w skórce aniżeli w soku, białe wina obejmują niemało mniej alkoholu metylowego aniżeli wina czerwone. W niektórych przypadkach się podgrzewa sok, żeby usunąć tą kompozycja metylową, chociaż w takiej ilości nie jest ona wroga dla organizmu ludzkiego.

1. Sprawdź stronę

2. Sprawdź to

3. Znajdź więcej

4. Zobacz więcej

5. Kontynuuj Jak tworzyć piękne ogrody na tarasach i balkonach?

Categories: Motoryzacja

Comments are closed.